VINFOTO

Posted under Nezařazené by lucie on Pátek 6 Březen 2015 at 13.02

VINFOTO je povinná fotodokumentace vozidla, která souvisí s uzavřením smlouvy na havarijní pojištění a je požadována pojišťovacími společnostmi ALLIANZ, ČSOB a UNIQA. Účelem služby je zabránit pojistným podvodům při pojišťování ojetých vozidel.

VINFOTO přesně a pravdivě dokumentuje stav vozidla pomocí digitální fotografie a současně klasifikuje automobil do pěti stupňů – podle stop jeho poškození. Pro každé poškození na vozidle je pořízena detailní fotodokumentace s podrobným popisem. K vozidlu je pořízena základní sada fotodokumentace exteriéru, interiéru, identifikačních znaků (typový štítek, ražba VIN) a značení skel. VIN je 17-místný kód, který je uznávaný na celém světě pro svou nezaměnitelnou kombinaci písmen a čísel, které automobil bezpečně identifikují. Obsahuje informace o původu každého vozidla. Je unikátním kódem automobilu, podle  kterého  je  možné vozidlo identifikovat a v případě odcizení po něm pátrat u nás i v zahraničí.

Výsledky každého VINFOTO jsou elektronickou cestou doručeny do centrály Cebia, spol. s r.o. do 24 hodin od pořízení dokumentace našimi techniky. Centrála Cebia, spol. s r.o. tyto výsledky zpracuje a odesílá potřebné informace společnosti, která službu objednala.

Na závěr každé kontroly technologií VINFOTO je klientovi pojišťovací společnosti na požádání vystaveno Osvědčení o provedení fotodokumentace vozidla technologií VINFOTO.

Časté otázky:

Kde si mohu nechat zpracovat VINFOTO?

:: V současné době Cebia nabízí službu VINFOTO u 850 Autorizovaných Pracovišť Cebia po celém území České republiky. Jejich počet je neustále rozšiřován. APC jsou nejčastěji autorizovaní prodejci jednotlivých automobilových značek a stanice technické kontroly.

Jak dlouho trvá zpracování technologií VINFOTO?

:: Většinou 30-60min.

Co je nutné mít sebou na prohlídku VINFOTO?

:: Vždy je nutné mít sebou Klientský kupón (ten vystavuje Vaše pojišťovna), dále originál velkého (pokud ho máte k dispozici) či malého Technického průkazu

Za jak dlouho si od vystavení kuponu mohu nechat provést prohlídku VINFOTO?

:: Pokud možno ihned po uzavření pojistné smlouvy, nejdříve však ve lhůtě do 14 dnů.  jen musí klient počítat s tím, že dokud není provedena prohlídka, je jeho pojistná smlouva nastavena na 20% spoluúčasti /min. 20.000,-Kč.

Jaké jsou kategorie hodnocení stop poškození vozidla – pravidla klasifikace vozidla?

  • bez viditelného poškození – na vozidle nebyly nalezeny žádné stopy poškození karoserie ani poškození skel vozidla
  • drobná poškození skel vozidla – na vozidle bylo nalezeno pouze poškození skel
  • drobná poškození mimo poškození skel – na vozidle byly nalezeny pouze stopy poškození karoserie, skla vozidla byla nepoškozena
  • drobná poškození skel i ostatních částí vozidla – na vozidle byly nalezeny stopy poškození karoserie i poškození skel vozidla
  • poškození většího rozsahu – škoda zřejmě převyšuje 5% obecné ceny vozidla a nelze ji přesně specifikovat.

Jak se pojišťovna dozví o mé provedené prohlídce?

:: Výsledky každého VINFOTO jsou elektronickou cestou doručeny do centrály Cebia do 24 hodin od pořízení dokumentace v APC. Centrála Cebia tyto výsledky zpracuje a odesílá společnosti (pojišťovně), která službu objednala.

Více info na www.cebia.cz


Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.